Navigatie:    Nieuws arrow Motorsport arrow Molenaar Racing Team
Molenaar Racing Team
geschreven door Raaz en R6 Babe   
Wednesday 11 October 2006

Hugo van den Berg en Joey Litjens
Hugo van den Berg en Joey Litjens
Het lijkt wel of ze ons hebben gehoord !! Onlangs was er op het forum een discussie dat Nederland zo weinig in de motorsport investeert. Nu, nog geen enkele weken later presenteerde het Molenaar Racing Team op 9 oktober 2006 haar plannen voor 2007.

Het Molenaar Racing en het Varenhof Racing team gaan zich vanaf 2007 samen storten op de ontwikkeling van jong Nederlands racetalent.  Hierdoor schrijven ze niet alleen geschiedenis, ze geven onze jonge talenten op deze manier ook een kans om op het hoogste niveau mee te kunnen rijden.

 

Vanaf het nieuwe motorwegrace-seizoen zal het team vertegenwoordigd worden door Joey Litjens en Hugo van den Berg. Beide rijders zullen in de 125 cc GP- klasse gaan uitkomen, en gaven in de persconferentie aan dat ze daar erg zin in hebben. Ze kennen elkaar vanaf hun 10de, reden beiden eerst op de pocketbike, vervolgens op de 125 cc motoren op het ONK en EK. “In die tijd zijn we goed bevriend geraakt”:vertelde Joey. Toch kozen de heren ieder een andere weg. Zo ging Joey Litjens als GP coureur verder bij het Molenaar Racing Team en startte Hugo van den Berg dit jaar in het Spaans Open Kampioenschap.

 

 

 

 

ImageMaar waarom nu deze samenwerking? Arie Molenaar geeft aan dat het een combinatie van factoren is. De eigenaar van de Grand-Prixrechten “Dorna” heeft Molenaar al verschillende malen verzocht om zich enkel te profileren in één wegraceklasse. Daarbij geven zij de voorkeur aan twee Nederlandse rijders. Doordat Joey en Hugo dit jaar goed hebben gepresteerd was dit nieuwe team dan ook snel samengesteld.

Alhoewel wij weten dat het  Molenaar Racing team voornamelijk op een Honda uitkomt, heeft de teammanager Jarno Janssen besloten dat de rijders het aankomend seizoen niet van merk hoeven over te stappen. Dus zien we Hugo volgend jaar gewoon op een Aprilia en Joey op een Honda op de grid verschijnen.

 

HEREN, we wensen jullie natuurlijk veel succes!Image

Eindredactie: Dokkie & Warped1(49) Commentaar

 

 
Volgende >

Advertenties