Navigatie:    Nieuws arrow In Memoriam arrow In Memoriam: Raaz - Ivo Raes
In Memoriam: Raaz - Ivo Raes
geschreven door VTX   
Friday 29 August 2008
Raaz
Raaz - Ivo Raes
6 maart 1979 - 21 augustus 2008

Afscheidstekst door de Gladiatori:

Sommigen hebben je pas een paar maanden geleden leren kennen. Voor diegenen was Ivo iemand die vertelde over “lijnen rijden” terwijl je zelf nog niet wist, waar hij het over had. Het concept “lijnen rijden” werd echter snel duidelijk als je dan als wannabe, voor de eerste keer achter hem aan reed. Vloeiend, het leek alsof hem het totaal geen moeite kostte, terwijl je zelf aan het gooien en smijten was om je fiets door de bocht te krijgen. Onder de hoede van Ivo ‘the kneedown king’ werden dan ook al snel bij deze mensen de eerste Kneedowns gemaakt.

Anderen kennen je al veel langer, sommigen zelfs al 14 jaar.
Als we eerlijk mogen zijn was Ivo toen ter tijd best een nerd, compleet met brilletje en hoog stekel kapsel. Maar hij deed goed zijn best om erg stoer over te komen! Echt een typische puber, op zoek naar een eigen identiteit. Een puber was je niet meer, maar of je je eigen identiteit hebt gevonden weten we eerlijk gezegd niet. We kennen nm.2 Ivo’s. De identiteit van Raaz, let wel, dubbel A Z kennen we allemaal. Zijn eerste bochten werden gemaakt op het circuitje Epen-Slenaken, waar vanaf het begin zijn scheve zithouding opviel. Na 2 jaar werd dit circuitje eigenlijk te klein voor zijn ambities en capaciteiten. De rurberg moest de plek worden waar hij al zijn capaciteiten maximaal kon benutten en verder ontwikkelen. Ivo was niet de enige met deze ambities, samen met Peyke, Saffie, D@nny, Joep, Spuit11 en ikzelf maakten we de rurberg onveilig. Het “gladiatori-tijdperk” was geboren. De pauze’s die we tijdens deze ritten maakten, waren voor Raaz een mooie gelegenheid om (vaak op onze kosten) een lekkere currieworst en een kop homo-nectar te nuttigen. Wij maakten van de pauze’ s gebruik om Raaz een beetje te dollen. Linker-bocht Rechter-spiegel houding, benen die te ver naar buiten uitstaken, zijn witte laarsjes, alles werd tegen hem gebruikt. Menigeen heeft dubbel gelegen van het lachen op de manier waarop hij, telkens weer, toehapte en zich verdedigde! Maar ondertussen reed deze Raaz wel menigeen zoek op de door ons omgedoopte Raazberg, de Vunckensleiffe, Epen-Slenaken of op de talloze ritten die we samen gemaakt hebben.

Op LRT was deze Ivo, vanaf het ontstaan van het forum zeer actief. Actief als workforce, als lrt-motorsportjournalist, waar hij zijn passie kon delen met anderen. Maar natuurlijk ook in het Off-topic gedeelte, Ivo was altijd aanwezig met genoeg sjele zeiver.

De mensen die vaker met Ivo omgingen, en closer met Ivo waren, leerden ook de andere Ivo kennen. De Ivo Raes met aes op het einde. Dit was een jongen met wie wij veel hebben gelachen, maar met wie sommige van ons ook hebben kunnen huilen. Een gevoelige emotionele jongen. Met deze Ivo hadden we ook goede gesprekken, over persoonlijke en vertrouwelijke zaken. Hij was er voor ons als we hem nodig hadden en heeft echt bewezen een super goede vriend te zijn. Zo’n vriend waar je er maar 2 of 3 van hebt. Gezamenlijk vierden we belangrijke dagen, maar ook niet belangrijke dagen vierden we met etentjes, of gewoon, door wat drinken bij een van ons thuis. Soms verzinden we gewoon een reden om bij mekaar te komen. Het plannen voor de circuitdagen 2007 bv. Na 6 uur plannen, hadden we nog geen datum geprikt, maar waren de 3 kratjes pils wel op. Regelmatig werd ook afgesproken om ergens een filmpje te gaan kijken. Deze film hoefden we dan niet te huren want het werd eigenlijk altijd automatisch opgenomen GP of Superbike kijken, maar natuurlijk ook de filmpjes die we van onze eigen ritten en avonturen maakten. Wat hebben we dan ook wat afgelachen, vaak met een Juupke of baco’tje in de hand! Danny die trein nog moest halen, uit een rijdende auto valt (terwijl politie ons tegenmoet komt) Raaz die bij Spuit in de badkuip in slaap valt, wakker wordt om doodleuk van de trap af te piesen. Pey met zijn onneuzele kaal, Saffie die doet of hij nuchter is, Jumping Raaz in de kroeg, die alleen maar keihard “Gladiator” door de microfoon schreeuwt. En achteraf weer met zn alle achetrin de auto van Joep, onze BOB. Er werd zelfs gelachen als ik weer met mn bergingsauto een van ons moest optakelen. Ivo kerel, wat hebben we een lol gehad met zn allen.

De energie die Ivo in zijn vrienden stak was zijn typeerde zijn beste kant. Raaz was er gewoon. Dit betekende niet dat hij altijd de gemakkelijkste was, want sjongejonge wat had hij soms nukken en rare trekjes. Had hij wat in zijn hoofd, dan was het ook zo. Dit maakte het soms wel eens moeilijk, maar de mensen die dicht bij hem stonden wisten hier vaak doorheen te prikken…….Zo was raaz gewoon, veel bombarie maar een ontzettend klein hartje.

De laatste maanden waren zeker niet zoals hij ze zelf voor ogen heeft gehad. Hij zat steeds vaker in de put, en het werd steeds moeilijker voor hem en ons om hem uit die put te trekken. Dit had hij zelf ook door. Hij zei maar al te vaak : ”als het goed met Ivo gaat gaat het ook echt goed maar als het slecht gaat dan gaat het ook echt slecht’. We hebben alleen allemaal niet in de gaten gehad dat hij zo ver in de put zat!

De draad oppikken, een nieuwe motor een nieuwe start, woorden die hij zelf onlangs nog gebruikte.

Lieve Ivo, begrijpen zullen we je keuze waarschijnlijk nooit. We wisten dat je in de put zat, maar we vonden dat je je moest vermannen. Wat heeft zich allemaal in je hoofd heeft afgespeeld?? Niemand weet het. Maar wij, de mensen die je van dichtbij hebben meegemaakt, vrezen, of weten, dat dit niet is wat je echt wilde? Maar als je nu je rust hebt gevonden, en de Ivo kan zijn die je echt was, komt het met ons verdriet wel weer goed.

Maat, kerel, Gladiatori, ut woar goeie poeier!! Veur zullen dich missen en nog vaak oan dich dinken.

The Gladiatori en Wannabe’s

Image
Raaz - We will NEVER forget!


Afscheidstekst door Ie$je:

Ivo, Raaz, Ideeënman, LRT huisfotograaf, Gladiatori di Superare, Wesjwief, LRT’er van de maand juli, vriend, zoveel bijnamen die je had, alleen dat al geeft aan wat een bijzondere persoonlijkheid je was.

We kenden je allemaal als een vrolijke verschijning,
Iemand die de gangmaker was, de lolbroek kon uithangen en die graag in de belangstelling stond.

Dat heb je nu goed voor elkaar in ieder geval.

Kijk maar eens om je heen hier. Je had dit prachtig gevonden.

En we zijn HIER dan ook allemaal voor jou!

Om onze herinneringen over jou te delen met elkaar.

En om ons verdriet te delen.

Want je hebt een gat achter gelaten.

Zowel in ons hart als op het forum.

Je stond bekend om je kneedown'S EN de streken die je uithaalde met de Gladiatori,
Het genieten dat je deed van lekker uit eten met een stel vrienden, je uitspraken zoals Watskebeurt, het hoorde allemaal bij je.

Nu kunnen we er alleen maar aan terugdenken en kijken naar je foto’s. Die zijn er gelukkig genoeg, want ook dat was iets waar jij je graag mee bezig hield. Overal ging die camera mee naartoe en die heeft wat dingen vastgelegd, dat ding.

Ivo jongen, we zullen je echt missen hier en vaak aan je terugdenken. Voor jou zit de pijn erop, voor ons begint hij pas.

Gelukkig is LRT een hechte groep en zullen we ons samen erdoorheen slaan.
Gedicht door Maartje:

De dag is voorbij,
een nacht die valt.

Een snik een traan,
een groot verlies.

Een vriend een kennis,
wie kent hem nou niet.

Een keuze, de beslissing,
zo onbegrijpbaar en plots.

Voor vele een steun en toeverlaat,
een echte rots.

Een lachebek een druktemaker,
poser en een feestbeest.

Dat omschrijft Ivo,
zoals hij is geweest.

Verdriet onbegrip,
onmacht en pijn.

De berusting komt later,
dan wordt het weer fijn.

Geniet van het leven zoals hij heeft gedaan,
LRT, blijf voor altijd elkander bijstaan.
Raaz op 3FM
Image
Links naar topics op LRT:

* Een LTR-er van het eerste uur is niet meer
* Afscheid voor Raaz
* Plaat voor Raaz op 3FM
* Offtopic Gladiatori (RAAZ -you never walk alone- edition)
* LRT`er van de maand - juli 2008
(57) Commentaar
 
< Vorige

Advertenties