Navigatie:    Nieuws arrow Motorsport
Motorsport
Molenaar Racing Team
geschreven door Raaz en R6 Babe   
Wednesday 11 October 2006

Hugo van den Berg en Joey Litjens
Hugo van den Berg en Joey Litjens
Het lijkt wel of ze ons hebben gehoord !! Onlangs was er op het forum een discussie dat Nederland zo weinig in de motorsport investeert. Nu, nog geen enkele weken later presenteerde het Molenaar Racing Team op 9 oktober 2006 haar plannen voor 2007.

Het Molenaar Racing en het Varenhof Racing team gaan zich vanaf 2007 samen storten op de ontwikkeling van jong Nederlands racetalent.  Hierdoor schrijven ze niet alleen geschiedenis, ze geven onze jonge talenten op deze manier ook een kans om op het hoogste niveau mee te kunnen rijden.

 

Vanaf het nieuwe motorwegrace-seizoen zal het team vertegenwoordigd worden door Joey Litjens en Hugo van den Berg. Beide rijders zullen in de 125 cc GP- klasse gaan uitkomen, en gaven in de persconferentie aan dat ze daar erg zin in hebben. Ze kennen elkaar vanaf hun 10de, reden beiden eerst op de pocketbike, vervolgens op de 125 cc motoren op het ONK en EK. “In die tijd zijn we goed bevriend geraakt”:vertelde Joey. Toch kozen de heren ieder een andere weg. Zo ging Joey Litjens als GP coureur verder bij het Molenaar Racing Team en startte Hugo van den Berg dit jaar in het Spaans Open Kampioenschap.

 

 

 

 

Lees meer...
 
Een ‘eerste’ kennismaking met het huidige motorracen.
geschreven door Raaz   
Tuesday 22 August 2006

Rossi en Pedrosa
Rossi en Pedrosa
Op een motorforum met de naam Limburg Racing Team zou je verwachten dat er aan de actuele motorsport wel geruime aandacht besteed zou worden. Dat valt echter bij nadere beschouwing wat tegen, al is er een levendig forumonderdeel over historische motorsport ontstaan door gebruikers als Road Racing Tonnie, Hemeyla en anderen. Om echter het hedendaagse motorsportgebeuren eens onder de aandacht te brengen volgt hieronder eerst eens een korte introductie van de GP wegrace, de indeling in klassementen en de voornaamste verschillen tussen deze categorieën. Om het vooralsnog overzichtelijk te houden, beperken we ons ditmaal tot de GP wegrace en laten de Superbike even voor wat het is.

 


 

 

Lees meer...
 

Advertenties