Navigatie:    Nieuws arrow Motor Reviews
Motor Reviews
Duotest Kawasaki ZZR1400 en Honda CBF1000
geschreven door Cyberbob   
Saturday 18 August 2007
ZZR1400 & CBF1000
ZZR1400 & CBF1000
Inleiding
 
Een vluchtige blik op m’n horloge. Over 20 minuutjes staan 2 testmotoren klaar en ik sta hier in een vervloekte file. De tijd begint te dringen. Als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel aan te laat komen voor een afspraak. Zeker op een dag als vandaag als een van de allersterkte productie-motoren klaar staat om getest te worden. Er komt beweging in de file. Het bejaarde Corsaatje voor me trekt tergend langzaam op. Hij laat een gat vallen van vele meters en verschillende aasgieren maken hier meteen gretig gebruik van. 4,5, 6 auto’s schieten vanuit een zijstraat voor ons de file in. “Geef nou eens gas man”, roep ik in de beslotenheid van m’n auto. Net op het moment dat ik gefrustreerd langs het ‘hoedje-op-leeftijd’ wil stuiven staat de hele meute alweer op de rem. Welgeteld 3 meter zijn we opgeschoven. Denkbeeldig trek ik met m’n tanden de pin uit een handgranaat en gooi die op de ongelukkige bejaarde voor me. Aaaaaaaaaahhhhhhhhh!!!
(37) Commentaar
Lees meer...
 
Rij-impressie Aprilia RSV1000R Factory
geschreven door Cyberbob   
Thursday 22 March 2007

RSV1000R
Aprilia RSV1000R Factory
Sommige testritjes zijn maar kort, heel erg kort. Zo ook dit keer. Inclusief fotoreportage stond de bike maar 1,5 uur ter beschikking van LRT. Als je in het achterhoofd houdt dat een fotosessie al snel een 30 minuutjes in beslag neemt, dan kun je uittellen hoe weinig tijd er maar over blijft voor het echte werk. Zeker als je je een goed beeld wilt vormen omtrent de rij-eigenschappen van de betreffende fiets. In dit geval was er daarnaast ook nog eens sprake van ‘nogal bijzondere omstandigheden’. Vandaar dat er lange tijd twijfel bestond of deze rij-impressie wel online moest worden gezet. Gezien de nu wel erg lange periode van radiostilte is alsnog besloten om de opgedane indrukken met jullie te delen.

Inleiding

Terwijl ik voor het stoplicht sta te wachten wrijf ik in m’n handen. Na maandenlang proberen gaat het er dadelijk toch van komen. Een kleine wens gaat zometeen in vervulling.

(28) Commentaar
Lees meer...
 
Rijtest KTM 990 Superduke - Rebel without a cause
geschreven door Cyberbob   
Tuesday 10 October 2006

KTM 990 Superduke
KTM 990 Superduke
Godverdegodver! Turend op het schermpje probeer ik te ontdekken waar de zaak van Eddy Lemmens nou exact ligt. Ik ben de finishvlag (het pictogrammetje dat symbool staat voor mijn bestemming) al 2 maal gepasseerd maar ik zie de motorzaak nog steeds niet. Terwijl ik voor de 3e keer langzaam de Kruisstraat afrijd valt mijn oog op een niet al te groot reclamebord van KTM. Meteen ga ik op de rem staan omdat ik bang ben dat ik het bord weer uit het oog zal verliezen. Prompt word ik getrakteerd op een claxon-concert van de, toch al geïrriteerde, medeweggebruikers achter me. Bohhh, terwijl ik in mijn achteruitkijkspiegeltje kijk zie ik dat het niks had gescheeld of ik had het merkembleem van een Audi, als brandmerk, op het kontje van mijn bolide van spaanse komaf gehad.

 

 

 

(31) Commentaar
Lees meer...
 
Rijtest Yamaha MT01: Days of Thunder
geschreven door Cyberbob   
Tuesday 15 August 2006
Yamaha MT01
Yamaha MT01
Days of Thunder!

De zon brandt ongenadig op de snelweg. Mijn ogen volgen de streep asfalt die voor me ligt en duidelijk is te zien dat de lucht, vlak boven de weg, trilt van de hitte. De airco maakt overuren om de temperatuur op 20 graden Celcius te houden. Een snelle blik op de boordcomputer verraadt dat het buiten 30,5 graden is. Een van de eerste echt hete dagen van dit jaar. Mijn gedachten dwalen af naar het leer waar ik me dadelijk in moet hijsen en de twijfel slaat toe. Misschien dat een andere dag toch beter zou zijn, als het niet zo heet is? Ik zweet dadelijk geheid die helm uit! Aan de andere kant: op de terrasjes zal dadelijk heel wat leuks te zien zijn, toch? Of zou iedereen nu thuis in het badje liggen? Tsja, wat te doen? “Bestemming bereikt” klinkt het plots uit mijn boxen. Al dagdromend ben ik inmiddels bij Motoport Echt aangekomen.

(34) Commentaar
Lees meer...
 
Duotest BMW K1200R en R1200S
geschreven door Cyberbob en Spuit11   
Monday 03 July 2006
Boven de R1200S, Onder de K1200R
Boven de R1200S, Onder de K1200R

Inleiding

Waar de shoutbox toch weer niet goed voor is.....Normaal tha place to be, als het gaat om de meest schunnige en onzinnigste praat, maar dit keer onstond er een lumineus idee. Spuit en Cyberbob kwamen erachter dat ze ook wel eens op een BMW wilden rijden. Natuurlijk alleen om te kijken of het iets leuks is voor je 40ste verjaardag.

Nou zo gezegt, zo gedaan. De contacten waren snel gelegd en er kon getest worden. Natuurlijk moest deze dubbel test verschijnen, op ons zo geliefde LRT. Maarja, hoe schrijf je zo iets? Het was meteen duidelijk dat we geen dure termen of definities wilden. Gewoon hoe rijdt het en wat valt je op. Zo is het voor iedereen duidelijk en hoef je niet meteen een technisch woordenboek ter hand te nemen.

Datgene wat de "testrijders" schrijven kan niet gezien worden als de waarheid, maar is puur een verwoording van hun beleving. Velen kunnen een andere mening toegedeeld zijn.Verder wensen we iedereen veel leesplezier en bedanken wij Cyberbob voor de mooie verwoording. Wellicht dat jullie vaker dergelijke tests kunnen verwachten!

(38) Commentaar
Lees meer...
 

Advertenties