Navigatie:    Nieuws arrow Home

Kort LRT Nieuws

Motor Reviews
Nieuw op LRT: Motor reviews! We hebben een nieuw gedeelte op LRT dat gevuld zal gaan worden met motor reviews, het eerste artikel staat inmiddels online! (13) Commentaar
 

Aankomende LRT evenementen

No Events

Advertentie

Triumph presenteert de Sprint ST van 2008
geschreven door Jinx   
Wednesday 30 January 2008
Triumph Sprint ST van 2008
Triumph Sprint ST
De engelse motorfabrikant Triumph heeft zojuist het 2008 model van hun toermotor, de Sprint ST gepresenteerd. Deze verschilt slechts op een paar punten met het model 2007, maar het zijn wel veranderingen gebaseerd op ervaringen en reacties van klanten. Zo heeft de motor nu een stalen tank om het gebruik van magnetische tanktassen mogelijk te maken, een nieuw ontworpen koplamp om het zicht en de zichtbaarheid s'nachts te verbeteren, en zijn de voetsteunen voorzien van duurzamer rubber.
De motor, het frame en het kuipwerk van de Sprint ST zijn verder hetzelfde gebleven.Het 2008 model kost €13.390 (€ 14.190 voor de ABS versie) en is leverbaar in de kleuren blauw, rood en grijs.(10) Commentaar
Lees meer...
 
LRT`er van de maand - januari 2008
geschreven door Jinx   
Tuesday 01 January 2008

LRT`er van de maand januari 2008
LRT`er van de maand januari 2008
Nog steeds nabuikend van een aantal overvloedige maaltijden van de afgelopen kerstdagen, rijden uw interviewster en haar begeleider alweer door het donkere Limburgse land op weg naar weer de volgende LRT'er van de maand.

De donkere hemel wordt af en toe onderbroken door  een vuurpijl of wat siervuurwerk en van tijd tot tijd klinkt het geknal van vuurwerk als we de wijk inrijden waar we moeten zijn. Het is nochtans nog steeds een paar dagen voor de jaarwisseling.

De wijk in kwestie blijkt ontworpen te zijn door een stedebouwkundige met een grote voorliefde voor hofjes, die door de gemeente vervolgens benoemd zijn met namen van klassieke Romeinse schrijvers. De naambordjes zijn bij voorkeur bevestigd aan muren die vanaf de straat niet zichtbaar zijn, verstopt achter struiken of klimop. Op dat tijdstip zijn er maar weinig mensen op straat en de mensen die we de weg vragen zijn -toevallig of niet - allemaal niet bekend daar. En bij een rijschool waar we aanbellen doet de man die we binnen zien gewoon niet open. Langzaam begrijpen we hoe het er 2007 jaar geleden in Bethlehem aan toe is gegaan.... Wink

Gelukkig vinden we uiteindelijk een stal huis waar men ons de juiste weg wijst en al gauw -en nog redelijk op tijd- zijn we bij de nieuwe LRT'er van de maand om het interview af te nemen.

Hier is:

 

(60) Commentaar
Lees meer...
 
LRT`er van de maand - december 2007
geschreven door Warped1   
Saturday 01 December 2007

LRT`er van de maand december 2007
LRT`er van de maand december 2007
We noemden het al in zijn eigen interview: de vorige LRT'er van de Maand heeft oog voor detail. En die reputatie wilde hij blijkbaar in stand houden door het organiseren van het interview met de volgende LRT'er van de Maand voor zijn rekening te nemen. 

Dat resulteerde in het maken van afspraken over de geplande datum, allerlei agenda's die naast elkaar gelegd werden en smoezen die hij moest verzinnen om de volgende LRT'er van de Maand zover te krijgen dat deze hem op die avond zou kunnen spreken.

Op de avond dat we uiteindelijk het interview zouden houden bleek onze dochter echter toch nog wat last te hebben van haar spuitjes, waardoor Jinx bij haar achterbleef en ik het gesprek met de volgende LRT'er van de Maand zelf ging doen.

Ik had afgesproken om Drifter op een adres in de buurt van de nieuwe LRT'er van de Maand te ontmoeten, maar door daar te laat aan te komen, was Leonard natuurlijk in geen velden of wegen meer te bekennen. En door een bijna lege gsm batterij was er ook geen mogelijkheid om hem op de hoogte te brengen. Het adres bleek een verzorgingskliniek in Maastricht en even verwachtte ik dat Drifter een revaliderende LRT'er had genomineerd. Ik kon er niet zomaar naar binnen, maar hoopvol schuifelde ik voorbij de ramen van de recreatieruimte, speurend naar Leonard en zijn genomineerde. Hoopvol, maar tevergeefs want het leverde me alleen maar een aantal vreemde -en om niet te zeggen wantrouwende- blikken op van de patienten en hun bezoek.

Uiteindelijk kwam het allemaal goed, Drifter schoot me te hulp, de LRT'er van deze Maand bleek kerngezond en wel te wonen in een huis tegenover de verzorgingskliniek en het interview verliep vlekkeloos. Oordeel zelf:

(41) Commentaar
Lees meer...
 
LRT`er van de maand - november 2007
geschreven door Jinx   
Thursday 01 November 2007

LRT`er van de maand november 2007
LRT`er van de maand november 2007
De introfoto waar dit artikel van de LRT'er van de maand november mee begint typeerd deze motorrijder ten voeten uit. Alhoewel de foto al heel wat jaren geleden genomen is, krijgen we al een duidelijk beeld van hoe deze toen nog jonge LRT'er van de maand in elkaar steekt. Let in de introfoto bijvoorbeeld op de fraai gepoetste motor met smetteloze spaakwielen en ditto velgen, het oogverblindend gepoetste bagagerek en het zorgvuldig uitgespreide zeiltje onder het motorblok. En ook al is tegenwoordig de binnenplaats vervangen door een werkplaats met motorbok, hij staat nog steeds bekend om zijn sleutelvaardigheid, poetsvaardigheid en een eindeloos oog voor details.

Mensen die hem kennen weten dat hij in al die jaren niet veel veranderd is. Nog steeds is het sleutelen aan motoren voor hem een even grote hobby als het berijden ervan. En nog altijd zijn al zijn motoren waar hij aan sleuteld in perfecte staat. Lees het interview van de LRT'er van de maand november en je weet waarom.

 

(53) Commentaar
Lees meer...
 
Motorgadgets: wielen
geschreven door Jinx   
Sunday 14 October 2007

interference3

Dat voldoende lichaamsbeweging gezond is, weet iedereen. Veel Nederlanders denken dat ze genoeg bewegen. Uit onderzoek blijkt dat dit niet het geval is. Een op de drie Nederlanders beweegt onvoldoende in de vrije tijd. Om meer te bewegen hoeft u uw leven niet drastisch te veranderen.”
Zo begint de tekst op de website van de Nederlandse Hartstichting en we kunnen het daar met zijn allen alleen maar mee eens zijn. Niets is mooier als urenlang op een grommende motorfiets over een bochtige weg door een mooi landschap te bewegen, tenslotte.

 

Sommige mensen overdrijven echter, ze bewegen in een etmaal 2400 km op de motor of bewegen jarenlang op een sportieve motor over de hele aardbol. Weer anderen vinden juist dat hun motor zelf meer moet bewegen. We hadden het op LRT eerder al over de Gatling gun uitlaten, en er is nu zelfs een uitvoering op een streetfighter gemonteerd.
 

(19) Commentaar
Lees meer...
 
LRT`er van de maand - oktober 2007
geschreven door Jinx   
Wednesday 03 October 2007

LRT`er van de maand oktober 2007
LRT`er van de maand oktober 2007
De LRT'er van deze maand verrastte ik thuis in zijn eigen vertrouwde omgeving. De verrassing was zo compleet dat hij zelfs nog niets in de gaten had toen ik hem de eerste vragen van het interview begon te stellen en ook daadwerkelijk een antwoord van *hem* verwachtte.

Nu is ieder interview met een LRT'er van de maand natuurlijk speciaal, maar dit interview was wel heel bijzonder omdat ik de meeste antwoorden op de vragen al wist, al eens van hemzelf gehoord had of wel kon raden. Uiteraard wilde ik die antwoorden evengoed nogmaals van hemzelf horen.

Nadat de eerste verrassing was weggeebd,  begon de LRT'er van de Maand op gang te komen en kwam de ene na de andere anecdote bij hem naar boven.

 

Het resulteerde in dit hele mooie vraaggesprek:

 

(62) Commentaar
Lees meer...
 
LRT`er van de maand - september 2007
geschreven door Jinx   
Friday 31 August 2007

LRT`er van de maand september 2007
LRT`er van de maand september 2007
Na een maand waarin LRT meer stond voor Luiers, Rompertjes en Toeschietreflex, zijn we weer terug met de volgende LRT'er van de Maand. Eigenlijk die van augustus dus, maar we hebben Leen B twee maanden van zijn roem laten genieten.

Het fijne (en makkelijke) van het schrijven over deze LRT'er van de Maand is dat ik hem al heel lang ken. Vanaf de middelbare school om precies te zijn en dat is voor ons allebei toch al een hele tijd geleden. Het interview werd dan ook al gauw het ophalen van herinneringen aan die periode.

 Uit mijn ervaring kan ik twee dingen over hem zeggen:

- Hij is in de tijd dat ik hem ken nauwelijks veranderd.

- Alles wat hij doet, zegt en meemaakt is larger than life.

 Oordeel zelf aan de hand van onderstaand interview.

 

(53) Commentaar
Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 67 - 77 van 153

Advertenties

Syndicate